Obiady

UWAGA!

Jadłospis może ulec zmianie w wyniku nieprzewidzianych sytuacji niezależnych od intendenta  (choroba personelu) oraz ze względu na sezonowość i dostępność niektórych produktów (owoce, warzywa).

PONIEDZIAŁEK 10/12/18

  • Zupa z dyni na skrzydłach z indyka z makaronem i zieloną pietruszką
  • Pierogi z mięsem kraszone cebulką
  • Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy z prażonymi pestkami dyni
  • Herbata zielona z cytryną
  • Owoc sezonowy- mandarynka

WTOREK 11/12/18

  • Duet fasolowy na skrzydłach z kurczaka z natką pietruszki
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Pierś duszona z kurczaka w sosie pieczarkowym
  • Groszek z marchewką
  • Woda z miodem i cytryną

ŚRODA 12/12/18

  • Barszcz ukraiński na biodrówce z zieloną pietruszką
  • Łazanki z kapustą
  • Herbata z miodem i cytryną
  • Jogurt owocowy

CZWARTEK 13/12/18

  • Bulionowa na kurczaku z zieloną pietruszką
  • Kluski ziemniaczane Cnocchi
  • Gulasz z łopatki
  • Ogórek konserwowy
  • Herbata owocowa

PIĄTEK 14/12/18

  • Jarzynowa na skrzydłach z kurczaka z zieloną pietruszką i lubczykiem
  • Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem
  • Woda z cytryną
  • Owoc sezonowy – gruszka

PONIEDZIAŁEK 17/12/18

  • Pomidorowa z ryżem na indyku z zieloną pietruszką
  • Makaron z sosem pieczarkowym
  • Herbata owocowa
  • Owoc sezonowy- mandarynka

    WTOREK 18/12/18

  • Krupnik na biodrówce z natką pietruszki
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Kotlety rybne / morszczuk, dorsz/
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Kompot truskawkowy

ŚRODA 19/12/18

  • Kalafiorowa na indyku z zielonym groszkiem i koperkiem
  • Kasza jęczmienna
  • Szynka duszona w sosie z warzywami
  • Surówka z selera i marchewki

CZWARTEK 20/12/18

  • Barszcz czerwony na kurczaku z zieloną pietruszką
  • Ryż zapiekany z mięsem i warzywami
  • Herbata miętowa

PIĄTEK 21/12/18

  • Spaghetti neapolitańskie
  • Woda z cytryną
  • Owoc sezonowy – jabłko

ALERGENY: białko mleka krowiego, jaja, śmietana, seler, ryba