Śniadanie i podwieczorek

PONIEDZIAŁEK 14/10/19

Śniadanie: kasza manna na mleku, bułka paryska, masło koperkowe, wędlina, rzodkiewka

Podwieczorek: owoc sezonowy – śliwki, banan

WTOREK 15/10/19

Śniadanie: chleb pszenny, masło, parówki wieprzowe, sałatka z pomidorów i ogórka z dodatkiem prażonego słonecznika, herbata owocowa

Podwieczorek: owoc sezonowy – jabłko, gruszka, chrupek kukurydziany

ŚRODA 16/10/19

Śniadanie: chleb razowy, masło, ser żółty, jajko, czerwona papryka, herbata zielona z cytryną

Podwieczorek: płatki kukurydziane na mleku

CZWARTEK 17/10/19

Śniadanie:zacierka na mleku, bułka paryska, masło, wędlina, rzodkiewka, ogórek

Podwieczorek: chlebek ryżowy, masło, dżem niskosłodzony, jabłko

PIĄTEK 18/10/19

Śniadanie: chleb pszenny, masło, pasta z tuńczyka z cebulką, pomidor, kakao

Podwieczorek: budyń waniliowy z truskawkami

PONIEDZIAŁEK 21/10/19

Śniadanie:  płatki ryżowe na mleku, chleb pszenny, masło, wędlina, ser żółty, rzodkiewka

Podwieczorek:  kisiel truskawkowy, herbatnik

WTOREK 22/10/19

Śniadanie: zacierka na mleku, bułka paryska, masło koperkowe, wędlina, pomidor

Podwieczorek: jogurt owocowy, biszkopcik

ŚRODA 23/10/19

Śniadanie: chleb razowy, masło, sałata lodowa, ser żółty, papryka, ogórek, herbata z cytryną i miodem

Podwieczorek: kasza manna na mleku z owocami

CZWARTEK 24/10/19

Śniadanie: płatki wielozbożowe a mleku, bułka paryska, masło, dżem niskosłodzony lub miód do wyboru

Podwieczorek: owoc sezonowy – arbuz, marchewka do pochrupania

PIĄTEK 25/10/19

Śniadanie: chleb razowy, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa zbożowa

Podwieczorek: owoc sezonowy – jabłko, banan